Tools

Hoeveel co2 je uitstoot kun je overal testen, maar hoeveel olie gebruik je eigenlijk? en waar zit hem dat in?

Peakoil Nederland ontwikkelde een simpele test. Aan de hand van enkele simpele vragen geeft deze een ruwe indicatie van u persoonlijke oliegebruik. Meer weten? We komen graag langs bij groepen en verenigingen met de workshop Hoe olieverslaafd ben jij? waarin we ook dieper in gaan op wat het schaarser worden van olie in uw dagelijks leven kan betekenen, en hoe je zo min mogelijk olie gebruikt. Leuk, en leerzaam.

 

Olie scan voor het mkb

Olieschaarste en de olieprijs zullen effect hebben op de bestaanszekerheid en bedrijfsvoering van veel bedrijven in Nederland. Afhankelijk zijn van olie begint een risicofactor te worden. Steeds meer bedrijven merken dat de prijs van energie, transport en grondstoffen stijgt. Slimme ondernemers wachten niet tot de problemen zich voor doen, maar willen voorbereid zijn op veranderende omstandigheden.

Voor die ondernemers heeft Peakoil Nederland een gratis online olie scan ontwikkelt. Met de scan krijgen MKB bedrijven een eerste indruk van effect van afnemende beschikbaarheid van fossiele brandstof en fluctuaties in de olieprijs op hun bedrijf. Daarmee hoopt Peakoil bedrijven te helpen zich beter voor te bereiden op een toekomst zonder olie.

Meer weten over de impact van hoge olieprijzen en schaarste op uw bedrijf? Neem contact op.

 

Steun ons!

Peakoil Nederland waarschuwt op basis van eigen onderzoek, en dan van anderen voor een naderende permanente oliecrisis. Met meer onderzoek, maar ook lezingen, workshops, publicaties en reacties in de media willen we de transitie naar een economie die niet afhankelijk is van olie bespoedigen. Voor dat werk is uw steun en inzet cruciaal. Doe een donatie of lees hier op welke manieren u ons kunt mee helpen.


Welkom

Wat is peakoil

Tools

Contact