Kan de biobased economie een oliecrisis voorkomen?

Olie wordt steeds schaarser, vervuilender en duurder. Als we niets doen belanden we in de volgende oliecrisis. Zou het mogelijk zijn olie te vervangen voor een plantaardig alternatief?
Zeker 30% van alle olie die we gebruiken wordt gebruikt in de chemie. En voor steeds meer van de plastics, medicijnen, kunstmest en verf, die we daar maken is een plantaardige alternatief. Niemand minder als Peakoil Nederland bestuurslid en Lector biobased economie aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden Dr. Hans Derksen legt uit wat we er wel en niet van kunnen verwachten. Waar kan olie makkelijk vervangen worden, wat moet daar voor gebeuren, en is het duurzaam? Rijden auto’s straks op algen, of kun je er beter medicijnen van maken?
Voor wie is de cursus interessant?
Voor iedereen natuurlijk, maar vooral voor mensen die op de een of andere manier betrokken zijn bij de oliesector, als journalist schrijven over energie & transport, op de beurs handelen, NGO medewerkers die werken aan olie gerelateerde onderwerpen en studenten die hun studie aan willen vullen met een breed perspectief op olie.
Kosten:
Deelname kost € 150,-  NGO tarief € 70,- . Studenten en donateurs van de Stichting Peakoil Nederland die ten minste € 10,- per maand doneren kunnen deelnemen voor € 25 per cursusdag of € 150,- voor de hele serie. (studenten op vertoon van een collegekaart.) Alle prijzen zijn exclusief BTW en inclusief lunch, koffie en thee.
Lokatie en tijden:
De Masterclasses worden gegeven in Utrecht op eenvoudige loopafstand van Utrecht CS. Na aanmelding ontvangt u de adresgegevens.


Open brief aan de minister
Een rekening van 42 miljard euro
Aardgas onder de Noordzee, maar hoeveel?
Energie akkoord is de olie vergeten
Kan de biobased economie een oliecrisis voorkomen?
Het principe

About

View all posts by